Υπολογιστής Κόστους

Υπολόγισε το κόστος των υλικών για την κατασκευή σου.



Κόστος:

Οροφή με γυψοσανίδα και μόνωση:

Χώρισμα (1+1) με γυψοσανίδα απλή και μόνωση:

Επένδυση (1+0) με γυψοσανίδα και μόνωση:

Εξωτερική θερμομόνωση:

Οροφή με ορυκτή ίνα:


Οι τιμές είναι ενδεικτικές. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την εταιρεία μας.

Βασικό είναι να γνωρίζετε ότι η κατασκευή με γυψοσανίδες μπορεί να είναι κάτι απλό και συνηθισμένο, όμως απαιτεί πολύ προσοχή, γνώση και ικανότητες για να γίνει σωστά και με τρόπο ασφαλή ώστε να μην υπάρξουν κακοτεχνίες και προβλήματα.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να λάβετε από κάποιον ειδικό συμβουλές και τεχνική υποστήριξη. Αυτό το κείμενο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο που γίνεται μία κατασκευή και φυσικά να σας δώσει και το έναυσμα να το δοκιμάσετε και μόνοι σας!

Οροφή με γυψοσανίδες:

ΕΙΔΟΣΠΟΣΟΤΗΤΑΜΜ
ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ ΑΠΛΗ1,0M2
ΒΙΔΕΣ ΑΠΛΕΣ 25mm17Τεμ
Υλικό αρμολόγησης0,5Kg
Ταινία αρμολόγησης1,2Μ
Ούπα και βίδα1,3Τεμ
Αναρτήσεις1,3Τεμ
Ντίζες1,3Τεμ
Κανάλι οροφής3,2Μ
Περιμετρικό οροφής0,4Μ
Ενδεικτικές ποσότητες ανά m2

Εργαλεία που θα χρειαστούν:

  1. Αλφαδολάστιχο ή λέιζερ ή αλφάδι
  2. Ράμα ώχρας – μολύβι
  3. Ηλεκτρικό δράπανο με τρυπάνι ανάλογα το ούπα που θα χρησιμοποιηθεί
  4. Ηλεκτρικό κατσαβίδι για τις βίδες στα μεταλλικά προφίλ και τις γυψοσανίδες
  5. Σπάτουλα για το στοκάρισμα των αρμών
  6. Ράσπα για την λείανση ακμών
  7. Πριόνι γυψοσανίδας για διάνοιξη οπών πχ για spot, air condition, σωλήνες.
  8. Τριβείο για την λείανση των αρμών ή γυαλόχαρτο
  9. Ψαλίδι λαμαρίνας για το κόψιμο των μεταλλικών προφίλ

Διαδικασία τοποθέτησης:

Η χάραξη για την τοποθέτηση οροφής, γίνεται περιμετρικά στους τοίχους με εργαλείο (1) και (2). Σημαδεύουμε το ύψος στο οποίο θα γίνει η κατασκευή.

Αφού χαράξουμε την οροφή, τρυπάμε με το ηλεκτρικό δράπανο στον τοίχο για να τοποθετήσουμε τα ούπα για να στερεώσουμε τα περιμετρικά ανά 50cm στην μία πλευρά και τοποθετούμε τον σκελετό της οροφής (CD) ανά 60cm απόσταση. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον δευτερεύοντα οδηγό ανά 100-120cm και τους ενώνουμε με Συνδετήρα Π ή T. Έπειτα συνδέουμε όλο το σκελετό με τις αναρτήσεις (μία ανάρτηση ανά m2).

Ξεκινάμε την τοποθέτηση των γυψοσανίδων από την μία γωνία και κάθετα στα κανάλια οροφής. Βιδώνουμε ανά 25-30cm και όχι στην άκρη της γυψοσανίδας. Αφού τελειώσουμε κατά μήκος την πρώτη σειρά, ξεκινάμε να τοποθετούμε την δεύτερη. Οι αρμοί δεν πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία και γι αυτόν τον λόγο ξεκινάμε την τοποθέτηση της δεύτερης σειράς, κόβοντας την γυψοσανίδα στην μέση. Ομοίως κάνουμε εναλλάξ για τις υπόλοιπες σειρές. Τέλος, τοποθετούμε στους αρμούς ταινία και περνάμε όλη την επιφάνειά της με υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων (Fugenfuller ή Uniflot). Την επόμενη μέρα τρίβουμε το υλικό αρμολόγησης και να λειάνουμε την επιφάνεια ώστε να είναι έτοιμη για βαφή.

Kατασκευή τοίχου με γυψοσανίδες:

ΕΙΔΟΣΠΟΣΟΤΗΤΑΜΜ
ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ ΑΠΛΗ2,0M2
ΒΙΔΕΣ ΑΠΛΕΣ 25mm29,0Τεμ
Υλικό αρμολόγησης0,5Kg
Ταινία αρμολόγησης1,5M
Ούπα και βίδα1,8Τεμ
Ορθοστάτης2,0Μ
Στρωτήρας0,7Μ
Διπλής όψης ταινία1,2Μ
Ενδεικτικές ποσότητες ανά m2:

Θα χρειαστούμε τα ίδια εργαλεία όπως και στην κατασκευή της οροφής.

Διαδικασία τοποθέτησης:

Αλφαδιάζουμε και σημαδεύουμε ακριβώς το σημείο του τοίχου-οροφής δωματίου όπου θα κατασκευαστεί το χώρισμα. Αυτό γίνεται με την χρήση αλφαδιού-ώχρας ή λέιζερ όπως επισημαίνεται πιο πάνω.

Σημαδεύουμε ανά 50-60cm περιμετρικά της οροφής και του τοίχου όπου και θα βιδωθεί ο στρωτήρας (πάτωμα και ταβάνι) και οι ορθοστάτες (από δάπεδο σε οροφή). Τοποθετούμε ούπα και στη συνέχεια βιδώνουμε τα μεταλλικά προφίλ.

Στη συνέχεια του πλαισίου που έχει δημιουργηθεί, τοποθετούμε ανά 60cm κάθετα και ανάμεσα στους στρωτήρες, τους ορθοστάτες.

Αρχίζουμε και βιδώνουμε τις γυψοσανίδες κατά μήκος του τοίχου με εναλλάξ τους αρμούς ανά σειρά. (στην περίπτωση που θα τοποθετηθούν πάνω από μία σειρά γυψοσανίδες)

Τοποθετούμε ταινία στους αρμούς και στόκο

Την επόμενη μέρα τρίβουμε τον στόκο ώστε να λειανθεί η επιφάνεια

Το χώρισμα είναι έτοιμο για βαφή

Παρατηρήσεις:

  1. Εάν ο τοίχος θα έχει πόρτα, θα πρέπει να υπολογιστεί το πλάτος και το ύψος του ανοίγματος όταν αρχίσει να γίνεται ο σκελετός. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται προσοχή στην τοποθέτηση περιμετρικά του ανοίγματος ώστε να γίνει στιβαρή η κατασκευή με την χρήση πιο εξειδικευμένων μεταλλικών προφίλ.
  2. Για καλύτερο αποτέλεσμα συνίσταται η εφαρμογή έτοιμης πάστας σε όλη την επιφάνεια της γυψοσανίδας ώστε να έχει πιο φίνο το αποτέλεσμα και να γίνει πιο σωστά η βαφή.
  3. Για λόγους ηχομόνωσης προτείνουμε την εφαρμογή μονωτικού υλικού, τύπου πετροβάμβακα ή ορυκτοβάμβακα ανάμεσα στα μεταλλικά προφίλ.