Τι εννοούμε με τον όρο θερμοπρόσοψη;

Με τον όρο θερμοπρόσοψη αναφερόμαστε στην θερμική κάλυψη όλης της πρόσοψης ενός κτηρίου, η οποία προσφέρει προστασία από την υγρασία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Έτσι, στο εσωτερικό του κτηρίου επικρατεί θερμική άνεση όποια κι αν είναι η εποχή του χρόνου.

Γιατί να κάνω εξωτερική και όχι εσωτερική θερμομόνωση;

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι η θερμοπρόσοψη προσφέρει αποδεδειγμένα καλύτερα θερμομονωτικά αποτελέσματα. Οι τοίχοι, για την ακρίβεια, προστατεύονται άρδην από τις θερμικές μεταβολές κατά τη διάρκεια του έτους, χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες.

Επομένως το τελικό budget που θα διαθέτατε για τις ανάγκες θέρμανσης είναι σημαντικά μειωμένο. Τέλος, οι εργασίες της θερμοπρόσοψης αναβαθμίζουν αισθητικά το κτήριο μια με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μεγάλη ευελιξία ακόμα και στις αποχρώσεις που θα επιλέξετε για τον τοίχο σας και δεν μειώνεται ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε κτήριο;

Nαι. Η θερμοπρόσοψη μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε κτήριο, όσο παλιό κι αν είναι. Δεν υπάρχουν κανόνες ως προς το υλικό κατασκευής του κάθε κτηρίου, δηλαδή αν είναι προκάτ, ξύλινο σπίτι κ.τ.λ.

Πόσο διάστημα χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες;

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλη και έμπειρη είναι η ομάδα που θα ασχοληθεί με το κτήριό σας. Για παράδειγμα η θερμοπρόσοψη 100mμπορεί σε περίπου μία εβδομάδα να είναι έτοιμη.

Πρέπει ο καιρός να είναι καλός για να γίνουν οι εργασίες;

Το ορθότερο είναι αυτό, δηλαδή οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν. Ωστόσο αν η κατάσταση είναι επείγουσα τότε το συνεργείο θα επιλέξει τις καλές ημέρες που μπορεί να δουλέψει και αν χρειαστεί θα διακόπτει τις βροχερές ημέρες.

Ποιο είναι το κατάλληλο υλικό για την θερμοπρόσοψη;

H πολυστερίνη είναι το κατεξοχήν υλικό που χρησιμοποιείται στις εργασίες της θερμοπρόσοψης, δηλαδή το γνωστό σε όλους φελιζόλ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ευρωπαίων χρησιμοποιεί την διογκωμένη πολυστερίνη εν αντιθέσει με το 20% που χρησιμοποιεί την εξηλασμένη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσει το κτήριό μου;

Τα σημαντικότερα οφέλη είναι ο εμφανώς μειωμένος λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης και η εξοικονόμηση χρημάτων από τις ανάγκες θέρμανσης. Το σπίτι εξωτερικά θα είναι καλαίσθητο και το βασικότερο είναι ότι θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πόσο γρήγορα θα γίνει η απόσβεση;

Hαπόσβεση προβλέπεται να γίνει αρκετά γρήγορα μέσα σε πολύ λίγα χρόνια που θα έχει προλάβει να ελαχιστοποιηθεί και η ενεργειακή ανάγκη του κτηρίου. Επιπλέον, αν ποτέ πουλήσετε το οίκημα η αντικειμενική αξία θα είναι σαφώς μεγαλύτερη άρα και η τελική τιμή πώλησης.

Σε τι διαφέρουν τα συστήματα της Dryvit;

Τα συστήματα της Dryvit εγγυημένα θα σας μειώσουν το κόστος κατασκευής. Η μόνωση που προσφέρουν είναι ανώτερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες μονώσεις και αποδεδειγμένα εδώ και 30 χρόνια στην Αμερική προσφέρουν τέλεια αντοχή στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πως προκύπτει το τελικό κόστος της εξωτερικής θερμομόνωσης;

Το μέγεθος των εργασιών και η παλαιότητα του κτηρίου είναι σημαντικά κριτήρια για τη διαμόρφωση του τελικού κόστους. Επίσης η επιλογή των υλικών (πάχος μονωτικού-χρώμα τελικού σοβά) παίζει εξίσου ρόλο για να προκύψει το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η ομάδα της Γυψομετάλ.